@lurwah

Favicoin

8:54 PM · Aug 19, 2020 Met ongepast veel trots presenteren @PPvG en ik: De Favicoin – een Hack42 Challenge Coin! Een hard metalen zilveren* munt, met een doorsnede van 44,45 millimeter (1.75 inch) en dikte van 3mm.

Beide zijdes zijn met extreem detail gegraveerd en fantastisch netjes afgewerkt met glazuur in strak wit en Hack42-blauw. Het reliëf wordt benadrukt door de zilveren* schittering en is zelfs met je vingertoppen goed te voelen. *ok ok: zilverkleurig

De Favicoin is nu in beperkte oplage te koop in onze shop. Grijp niet mis en wees er snel bij! We willen graag dat zoveel mogelijk mensen een Favicoin kunnen kopen. Daarom houden we de prijs laag en vragen we jou om er (voorlopig) maximaal twee te kopen. https://shop.hack42.nl/meuk/favicoin

De geschiedenis

Mocht je het leuk vinden: Ok, dan wil je dus een challenge coin maken voor je hackerspace. Dat er op één zijde de favicon moet komen, staat natuurlijk meteen vast. Maar wat doe je met de andere kant?

Het is lastig om het originele rechthoekige logo er op een mooie manier in te verwerken. Iets van een vast symbool of een mascotte hebben we daarnaast ook eigenlijk niet. En dan wil je er ook nog wat tekst in kwijt… #meh

Gelukkig kwam Stitch met een Hack42 Hacker Mandala shirt. https://shop.hack42.nl/kleding/shirts/HackerMandalaTshirt Dit ontwerp symboliseert naar mijn mening heel mooi de verschillende kanten van het hacker-zijn. Gaaf! Maar het complete ontwerp past niet zo direct op een munt.

Dus na een brainstormsessie met @PPvG komen we tot een schets/ontwerp die de verschillende symbolen samenbrengt, een plek heeft voor het oude logo, en waar zelfs nog wat tekst heel mooi bij past!

Het eerste ontwerp en inkscape moeten we maar snel achter ons laten, dus Cookie slingert Figma aan. De Faviconkant is in ieder geval lekker snel klaar. De hoodiehackerkant duurt natuurlijk wat langer. Draaien en verplaatsen van icoontjes, de hacker net even wat lager…

… het beeldscherm een stukje hoger, toch weer die twee icoontjes wisselen, daar de tau in plaats van de pi, zoeken naar een plek voor een “verborgen” boodschap, dat icoontje iets draaien, uitvogelen hoe toch het oude logo er op kan, die spreuk in Latijn toch maar niet…

… de zilveren randjes in het ontwerp vastleggen, nee toch weer twee icoontjes wisselen, daar een beetje draaien. JA! DAT IS HEM! Snel naar de fabrikant er mee!

De fabrikant geeft direct aan 1 op 1 met dit ontwerp aan de slag te kunnen. JEUJ! Maar het wordt wel meerdere weken wachten. Geduldig wachten zijn we alleen niet zo goed in, dus is Cookie direct met een side-project begonnen: de Favicoin in Blender animeren!

Om mij niet te laten kennen ook maar de “geanimeerde” versie van de schets gemaakt. Met geluid! #GoedgekeurdeFaal

De dagen aftellend komt er ineens tien dagen te vroeg onverwachts een pakketje aan de deur. Netjes de importbelasting betalen en WOOT! de munten zijn binnen!!! Feest! Snel nog even labels, enveloppen, en promotekst regelen!

Waarom nou eigenlijk een munt? Omdat we er graag zelf een wilden hebben! En het was uiteindelijk niet heel veel duurder om er ook gelijk een voor jou te laten maken. Hierbij dagen wij ook alle andere Nederlandse Hackerspaces uit om een eigen challenge coin te maken.

Want iedereen wil natuurlijk straks wel een complete verzameling hebben! We moeten ook nog even een landkaartje voor de lasercutter ontwerpen waar alle @NLHackers-coins op de juiste plek in passen.

Vergeet niet te bestellen: https://shop.hack42.nl/meuk/favicoin En als je moeite hebt met wachten op je bestelling heb je hier alvast een bureaubladachtergrond om van te genieten.

Blogpost Hack42

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Posted

in

, ,

by